Skip to main content
  • Evenement

Doop-show internaat

  • 28 sep. 2022
  • Praktisch
Doop7

Omdat wij veel belang hechten aan het welbevinden van onze interne leerlingen, vinden we het belangrijk om onze nieuwe internen extra te begeleiden bij de aanvang van het schooljaar. Nieuwe gezichten, nieuwe opvoeders, nieuwe regels, een nieuwe omgeving... nieuwe internen krijgen veel te verwerken en hebben heel wat vragen.

Een sterke traditie op het internaat van de Sint-Bavohumaniora is dan ook dat de nieuwe internen niet alleen bijzonder hartelijk worden opgevangen door de opvoeders, maar ook door de ervaren zesdejaars. Zij zorgen ervoor dat die eerste maanden aangenaam kunnen verlopen en bereiden met veel enthousiasme een heuse ‘doop-show’ voor.

Tijdens deze show krijgen alle nieuwe internen een meter of een peter uit het zesde jaar. De nieuwe internen kunnen op die manier terugvallen op iemand die hen wegwijs maakt op het internaat, tips toefluistert en met hen leuke dingen doet. Het meter- en peterschap is dan ook een waardevolle aanvulling bij de begeleiding van onze opvoeders. We zijn de zesdejaars alvast dankbaar voor hun goede zorgen.

Op woensdag 28 september was het eindelijk zover: na weken intensief oefenen, vond de veelbesproken doop-show plaats. Alle aanwezigen mochten genieten van een indrukwekkend en amusant spektakel. We zijn enorm trots op deze mooi prestatie van onze interne eerstejaars en zesdejaars! We kijken met veel enthousiasme en met een positief gevoel uit naar het vervolg van het schooljaar!

Ook interessant


Meer uit de agenda